Werken in Appingedam is voor mij een droombaan. Door mijn collega’s, door onze lieve leerlingen, maar ook zeker omdat ik uit de regio kom. Ik voel me betrokken bij onze mooie regio en maak tijdens geschiedenis en maatschappijleer altijd de koppeling met wat hier speelt. Huiswerk schrijf ik vaak in het Gronings op. Krijgen leerlingen daar ook iets van mee. Laat anderen maar horen dat je Gronings bent.

Tjarco Kugel, docent maatschappijleer, geschiedenis, digitale geletterdheid op de campus

Ik vind het heel mooi dat ik invloed heb op de ontwikkeling van onderwijs. Doel van ons onderwijs is ervoor te zorgen dat leerlingen met plezier en vertrouwen naar school gaan en zelfredzaam worden. Dat ze naar een plek worden toegeleid die bij ze past, naar werk of een vervolgopleiding. Dat willen we zo goed mogelijk doen.

Rik Bakker, teamleider praktijkonderwijs op de campus

Ik vind het heel leuk om hier te werken. We vinden het belangrijk dat we een goede band opbouwen met leerlingen, want pas dan komen ze goed tot leren. Leerlingen zijn daardoor ook nieuwsgierig naar jou. Daar geniet ik van. De samenwerking met het team vind ik heel prettig. We zijn allemaal positief ingesteld, weten wat we willen en staan open voor nieuwe ontwikkelingen.

Bianca Bos, docent Nederlands en taalcoördinator op de campus

De verbondenheid met leerlingen en met medewerkers maakt het leuk om hier te werken. Dat willen we als conciërges ook bereiken. Belangrijk is dat we iedereen leren kennen. Andersom laten we zelf ook zien wie we zijn. Dat begint al bij binnenkomst met een begroeting, een glimlach, een boks of het maken van een praatje. Als er dan iets is weet je elkaar snel te vinden.

Randy Meijer, conciërge op de campus

Ik heb elke dag zin om naar mijn werk te gaan. Ik voel me er welkom. Dat komt door de medewerkers en de leerlingen. Bovendien krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen. Binnen de LEVO-lessen geef ik bijvoorbeeld het onderwerp burgerschap verder vorm. Heel interessant en leuk om te doen.

Fabian Mik, docent LEVO, geschiedenis en economie op Rutger Kopland