Ik heb het hier erg naar mijn zin. De sfeer is goed, de docenten zijn goed en ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. In de pauze zitten we altijd samen bij de grote tribune te kletsen. Ik kan nog niet echt een vak noemen dat ik het leukst vind. Het vak digitale geletterdheid vind ik heel handig. Je leert daar bijvoorbeeld hoe je een sollicitatiebrief schrijft. Nuttig voor nu en later.

Owen, leerling klas 1 vwo op de campus

Ze helpen je hier goed bij het zoeken naar wat je leuk vindt en goed in bent. De snuffelstages helpen me daarbij. Ik loop nu stage op een school als conciƫrge. Dat past wel bij mij. Ik ben goed in overleggen en het samen zoeken naar oplossingen. Daarom zit ik ook in de leerlingenraad. Ik vind het ook goed dat ze leerlingen hier een stem geven.

Luca, leerling middenbouw praktijkonderwijs op de campus

Wat ik hier heel leuk vind zijn de excursies. We zijn bijvoorbeeld naar een planetarium geweest en naar een nagebouwd VOC-schip. Ik hou van geschiedenis. Daar weet ik ook veel over. Bij Ikea moesten we een kamer inrichten. We kregen de maten van de kamer en een budget. Daar moest het binnen passen. Je leert daar veel van, bijna zonder dat je het door hebt. Goed van de campus is dat er verschillende opleidingen zijn. Ik heb ook vrienden op andere opleidingen.

Calito, leerling klas 2 vmbo-oom op de campus

Je kunt hier altijd bij iemand terecht als er iets is. Ze zien het ook aan je als je ergens hulp bij nodig hebt. Wat ik ook goed vind is dat ze je helpen zelfstandig te worden en uit te zoeken wat je leuk vindt. We zijn bijvoorbeeld net naar een techniekbeurs geweest. Defensie was daar ook. Het lijkt me leuk om daar te werken. Een kantoorbaan is niks voor mij, ik kan namelijk niet stilzitten.

Evy, leerling klas 2 vmbo-tl op Rutger Kopland