Keuzemodules

In alle leerjaren heb je keuzemodules. Je kiest vakken en activiteiten die passen bij je persoonlijke ontwikkeling. Dit kan om ondersteuning gaan, maar ook om activiteiten die passen bij jouw interesses. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de schoolband, Latijn en de Digital Art Factory. De Digital Art Factory is een werkplaats waar je aan de slag gaat met verschillende digitale technieken en kunstvormen, zoals 3D printen, programmeren en VR-kunst.

Technasium

Ben jij nieuwsgierig naar nieuwe technologie├źn en vind je het leuk om samen met anderen oplossingen te bedenken voor problemen van organisaties en bedrijven? Dan is het technasium iets voor jou. Vanaf schooljaar 2023-2024 staat in de onderbouw het vak Onderzoeken & Ontwerpen op je lesrooster. In de bovenbouw kun je kiezen of je ermee verder gaat. Als technasiumleerling ontwikkel je verschillende competenties op het gebied van communicatie, samenwerking, ondernemerschap, creativiteit en zelfsturing. Ook leer je specifieke (technische) vaardigheden, zoals onderzoeken, ontwerpen en modelvormen maken.

Jong ondernemen

Ben jij ondernemend, bedenk je graag je eigen projecten en wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij? Dan kun je vanaf klas 3 havo/vwo kiezen voor Jong Ondernemen. Je richt je op het ondernemerschap en krijgt de mogelijkheid om onder begeleiding een eigen onderneming te starten, ook wel een Junior Company genoemd.

Cambridge University Certificate (CUC)

Vanaf klas 2 havo/vwo tot en met klas 5 havo/vwo heb je de mogelijkheid om het Cambridge University Certificate (CUC) te halen. Je leert Engels op een hoger niveau en doet er examen in. Daar heb je voordeel van bij een vervolgstudie of als je gaat werken in het buitenland. 

Begaafdheidsprofielschool

We zijn een begaafdheidsprofielschool, dat wil zeggen dat we iedere leerling, ook hoogbegaafde leerlingen, uitdagend onderwijs bieden. Zo kan iedere leerling zich optimaal ontwikkelen en trots zijn op zichzelf.