VO Eemsdelta heeft twee onderwijslocaties: Campus VO Eemsdelta in Appingedam en de Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen.

Locatie Campus VO Eemsdelta

Campus VO Eemsdelta in Appingedam vind je tussen het Damsterdiep, de wierde van Solwerd en de open landerijen. Alle leerlingen –havo/vwo/vwo+, vmbo en praktijkonderwijs – hebben er hun eigen thuisbasis. Er zijn vijf gemeenschappelijke ruimten voor kunst en science, techniek, ondernemerschap, sport en media. Op het terrein rondom vind je allerlei sportvoorzieningen, een kas, een pluktuin en binnenkort ook een sterrenwacht.

Opleidingen locatie Campus VO Eemsdelta

Op Campus VO Eemsdelta vind je de volgende opleidingen:
– Vwo, vwo+, havo, met als thuisbasis Rudolph Pabus Cleveringa
– Vmbo tl, bb, kb en OOM, met als thuisbasis Theda Mansholt
– Praktijkonderwijs (PrO), met als thuisbasis George Martens
– Internationale Schakel Klas (ISK), met onder andere als thuisbasis Theda Mansholt

  • In de bovenbouw van het vmbo kun je kiezen uit de profielen Zorg en Welzijn (Z&W), Economie en Ondernemen (E&O), Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
  • Het MBO Noorderpoort biedt de opleidingen Maatschappelijke Zorg (niveau 3 en 4), Pedagogisch Werk (niveau 3 en 4), Servicemedewerker Breed (niveau 2) en de Entreeopleiding (niveau 1)

(Ontmoetings)plek voor iedereen

Zowel tijdens als na school is er in en rond de campus veel te doen. Bedrijven, sportverenigingen en culturele organisaties maken bijvoorbeeld gebruik van de voorzieningen op de campus. Samen ondernemen we allerlei activiteiten, ook voor de regio.

Energieneutraal

Wist je dat Campus VO Eemsdelta gebouwd is van duurzame materialen en helemaal energieneutraal is? De gebouwen hebben samen 2100 zonnepanelen. Ze zijn bovendien voorzien van allerlei slimme technieken die ervoor zorgen dat er effectief wordt omgegaan met de energie. We laten je zien hoe het werkt!

Locatie Rutger Kopland VO Eemsdelta

Op het Noordoost-Groninger platteland, in Siddeburen, vind je Rutger Kopland VO Eemsdelta. Op deze vmbo/havo-school kent iedereen elkaar en is iedereen bij elkaar betrokken. Dit jaar is de school verhuisd naar een modern gebouw met speciale lokalen voor het nieuwe vak informatietechnologie. Een vak waarbij je leert in de praktijk en dat goed aansluit op een vervolgopleiding in de ICT of mediavormgeving.

Opleidingen locatie Rutger Kopland VO Eemsdelta

Rutger Kopland VO Eemsdelta biedt onderbouw havo en vmbo tl, bb, kb en bovenbouw vmbo tl, met Informatietechnologie als examenvak. Voor de bovenbouw van de havo en vmbo bb en kb kun je op Campus VO Eemsdelta in Appingedam terecht. Dat sluit op elkaar aan. In de bovenbouw van het vmbo kun je kiezen uit de profielen Zorg en Welzijn (Z&W), Economie en Ondernemen (E&O), Produceren, Installeren, Energie (PIE) en Bouwen, Wonen en Interieur (BWI).

Ontmoeten en ondernemen

Siddeburen is een centrumdorp in de gemeente Midden-Groningen. Vanuit ons mooie schoolgebouw ga je de regio in, om mensen te ontmoeten en te ondernemen.

Poëzie

Op Rutger Kopland VO Eemsdelta maakt poëzie onderdeel uit van taal en communicatie. We hebben er al veel prijzen mee gewonnen. Wist je dat Rutger Kopland (pseudoniem van Rutger Hendrik van den Hoofdakker, 1934-2012) een van de populairste dichters van Nederland was? En ken jij het standbeeld van de Siddebuurster Bok? Dit standbeeld in Siddeburen verwijst naar het gedicht van Trijntje-Fop (pseudoniem voor Kees Stip uit Winschoten, 1913-2001).