Onze school staat in de Eemsdelta-regio, in het noordoosten van Groningen, vlakbij de grens met Duitsland. Een prachtig gebied om in te wonen, te leren, te werken en te ontspannen. Wij zijn er trots op! Natuurlijk willen we dat onze regio aantrekkelijk blijft. Dat doen we door jou er actief te laten leren. Daardoor zie je welke kansen en mogelijkheden onze regio biedt. Als school willen we ook van betekenis zijn voor de regio. We organiseren activiteiten en festiviteiten voor de gemeenschap en denken mee over vraagstukken uit onze omgeving. Dat is gezellig, leerzaam en zo leer je bovendien nieuwe mensen kennen.

Wat is er allemaal te zien en te doen in de Eemsdelta-regio? Ontdek bijvoorbeeld de Eemshaven, de Havenstad Delfzijl met zeestrand, de historische stad Appingedam, de wierdedorpen, de landbouw en de natuurgebieden, zoals de wadden, de Dollard, de Punt van Reide en ‘t Roegwold. Maak kennis met de bewoners en de vele bedrijven en organisaties die er gehuisvest zijn.

Ken je bijvoorbeeld de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta? Daar vallen bedrijven onder als Groningen Seaports, Amasus Shipping, Royal Wagenborg en Chemiepark Delfzijl. Andere organisaties waarbij bedrijven zijn aangesloten zijn Ondernemers Kontact Appingedam, Marketing Stad Appingedam en Eemshaven.info. Daarnaast zijn er ook nog organisaties als Stichting De Hoven en Noorderzorg. Mede door de aardgaswinning vinden er binnen organisaties en bedrijven allerlei (innovatieve) ontwikkelingen plaats. Op het gebied van cultuur, zorg, bouw, techniek, informatietechnologie en duurzaamheid. Ben jij al een beetje trots op onze regio?