Heb je een vmbo bb advies en nét wat extra aandacht, ondersteuning en structuur nodig? Dan is de Onderwijs Op Maat-klas (OOM-klas) iets voor jou.  

Onderbouw vmbo oom

Leerlingen in de OOM-klas volgen hetzelfde programma als leerlingen in de vmbo kb/bb-klas, maar het onderwijs is iets anders georganiseerd. In de OOM-klas zitten ongeveer 15 leerlingen. De klas heeft een eigen lokaal, waar je een groot deel van de tijd les krijgt van je mentor. Je mentor verzorgt namelijk alle theorielessen. De praktijkdocenten geven de praktijkvakken. Door deze manier van organiseren kunnen we je extra aandacht en ondersteuning geven en sluiten we optimaal aan bij wat jij nodig hebt. Daar krijg je zelfvertrouwen van en een goed beeld van wat jij wilt en kunt.

Verder ga je projectmatig aan het werk tijdens de Mansholtlessen en ga je er veel op uit tijdens de excursies. Ook komen er geregeld mensen in de klas voor een gastles. We zijn actief bezig met taal en rekenen, omdat dit jou helpt je verder te ontwikkelen. Onze docenten leveren zoveel mogelijk maatwerk, zodat het onderwijs echt bij jou past. Aan het einde van de onderbouw kijken we naar een passend vervolg voor jou.

Bovenbouw vmbo oom

Je kunt in leerjaar 3 kiezen voor het leerwerktraject (LWT). Je loopt dan drie dagen per week stage binnen het door jou gekozen profiel en gaat twee dagen per week naar school. Je kunt kiezen uit de volgende profielen:
• Zorg en Welzijn
• Techniek (Bouwen, Wonen en Interieur & Produceren, Installeren en Energie)

Meer informatie over de OOM-klas en LWT vind je in onderstaande brochures.