De Internationale Schakel Klas (ISK) is voor leerlingen van 12 tot 18 jaar die de Nederlandse taal niet of nauwelijks spreken. Het doel van de ISK is om je de Nederlandse taal te leren zodat je zo snel mogelijk kunt doorstromen naar passend regulier onderwijs (voortgezet onderwijs of het mbo).

Het onderwijsprogramma

De ISK duurt gemiddeld twee jaar. De leerlingen van de ISK hebben uiteenlopende achtergronden, van analfabeet tot hoog opgeleid in het land van herkomst. Het onderwijsprogramma richt zich op het leren van de Nederlandse taal door middel van de volgende vakken: NT2, rekenen/wiskunde, burgerschap, creatief, sport, Engels, ICT en techniek. Je werkt op je eigen niveau. Als we zien dat je niet lekker in je vel zit, dan zijn we er voor je. Samen met jou kijken we wat je nodig hebt. We zetten ons in om je zelfstandig en zelfverzekerd op het juiste niveau te laten doorstromen naar het reguliere onderwijs.

Ben je eraan toe om naar het mbo te gaan? Dan gaan wij samen met jou kijken welk beroep het beste bij je past of waar je de meeste interesse in hebt. We helpen je met het uitzoeken wanneer de open dagen zijn van het mbo en bereiden je voor op het intakegesprek. Wanneer nodig helpen we je ook bij de inschrijving. Ben je eraan toe om naar het voortgezet onderwijs te gaan? Dan zullen we samen met jou en je ouders de te nemen route bespreken. Dat gebeurt in één of meerdere gesprekken.