De Internationale Schakel Klas (ISK) van Campus VO Eemsdelta is voor leerlingen van 12 tot 18 jaar die de Nederlandse taal niet of nauwelijks spreken. Ons doel is om je de Nederlandse taal te leren, zodat je zo snel mogelijk kunt doorstromen naar passend regulier onderwijs. Dit kan zowel voortgezet onderwijs als middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zijn. Deze onderwijstypen worden ook op de campus aangeboden.

Het onderwijsprogramma

De ISK duurt gemiddeld twee jaar. De leerlingen van de ISK hebben diverse achtergronden, variërend van analfabeet tot hoogopgeleid in het land van herkomst. Het onderwijsprogramma richt zich op het leren van de Nederlandse taal door middel van de vakken NT2, rekenen/wiskunde, creatief, sport, Engels, ICT en techniek. Je werkt op je eigen niveau. Als we zien dat je niet lekker in je vel zit, dan zijn we er voor je. Samen met jou kijken we wat je nodig hebt. We zetten ons in om je zelfstandig en zelfverzekerd op het juiste niveau te laten doorstromen naar het reguliere onderwijs.

Als je klaar bent om naar het voortgezet onderwijs te gaan, zullen we met jou en je ouders bespreken welke route het beste bij jou past. Dit zal in één of meerdere gesprekken gebeuren. Ben je klaar om naar het mbo te gaan, dan helpen we je om bij jouw talent de juiste mbo-opleiding te vinden. We ondersteunen je bij het bezoeken van open dagen van het mbo en bereiden je voor op het intakegesprek. Wanneer nodig helpen we je ook met de inschrijving.