De havo duurt vijf jaar. De eerste twee leerjaren van de havo kun je op onze school volgen. In de onderbouw krijg je dan het vak Informatietechnologie. Voor de laatste drie leerjaren kun je op VO Eemsdelta in Appingedam terecht. Dat sluit op elkaar aan. De havo bereidt je voor op het hbo. Het is ook mogelijk om na je examen door te stromen naar de vijfde klas van het vwo.

Onderbouw havo

Je komt in een gecombineerde brugklas tl/havo. De mentor zorgt samen met jou voor een fijne sfeer in de klas. Aan het begin van het jaar voer je met je mentor en je ouders een ambitiegesprek over hoe het met je gaat, wat je wilt bereiken en wat jij nodig hebt. Samen met docenten begeleiden mentoren je in het (leren) keuzes maken op het gebied van ondersteuning, talentontwikkeling en je loopbaan. Halverwege en aan het einde van het jaar voer je met je mentor en je ouders een ontwikkelgesprek over je voortgang. Je hebt wekelijks twee ondersteuningsuren. Dan kies je voor welk vak je extra ondersteuning nodig hebt. Twee keer in het jaar is er een activiteitenweek. Dan kun jij je talenten ontdekken en ontwikkelen. Er zijn verschillende interessante opdrachten en activiteiten waaruit je kunt kiezen. Daarvoor ga je ook buiten de school op onderzoek uit.

Iedereen volgt het vak informatietechnologie. Je maakt in de bovenbouw kennis met de nieuwste technologieën zoals programmeren, film bewerken, websites bouwen, werken met 3D en 2D tekenprogramma’s, robotica, 3D printen en lasersnijden. Kenmerkend aan het vak informatietechnologie is dat je (samen)werkt aan realistische opdrachten afkomstig van bedrijven en organisaties uit de omgeving. Daardoor ontwikkel je verschillende competenties op het gebied van communicatie, samenwerking, ondernemerschap, creativiteit en zelfsturing.