De havo duurt vijf jaar en bereidt je voor op het hbo. Het is ook mogelijk om door te stromen naar de vijfde klas van het vwo.

Onderbouw havo

Je komt in een gecombineerde brugklas tl/havo of havo/vwo. De mentor zorgt samen met jou voor een fijne sfeer in de klas. Aan het begin van het jaar voer je met je mentor en je ouders een ambitiegesprek over hoe het met je gaat, wat je wilt bereiken en wat jij nodig hebt. Samen met docenten begeleiden mentoren je in het (leren) keuzes maken op het gebied van ondersteuning, talentontwikkeling en je loopbaan. Halverwege het jaar en aan het einde van het jaar voer je een ontwikkelgesprek met je mentor en je ouders over je voortgang.

Je hebt wekelijks maatwerkuren. Tijdens de maatwerkuren kies je vakken en/of activiteiten die passen bij je persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning, maar ook aan activiteiten die passen bij jouw interesses. In de tweede helft van het jaar werk je in klas 1 tijdens deze uren aan de organisatie van het regionale Connectfestival. Dit doe je samen met kunst- en cultuurexperts. Afhankelijk van je interesses en talenten kies je wat je precies gaat doen. Daarnaast bieden we in de onderbouw extra keuzeprogramma’s. Deze lopen door in de bovenbouw. Denk bijvoorbeeld aan het technasium en aan Cambridge Engels.

Bovenbouw havo

Vanaf havo 4 volg je een profiel dat aansluit op jouw interesses en capaciteiten. Een profiel bestaat uit een verplicht deel dat voor alle profielen gelijk is, een vrij deel en een deel dat bij het gekozen profiel hoort. Je kunt kiezen uit vier profielen:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Naast de extra keuzeprogramma’s is er nog meer ruimte voor talentontwikkeling. Bovenop je reguliere programma kun je in de bovenbouw vakgerelateerde projecten doen. Je krijgt hiervoor extra certificaten bij je diploma. In havo 3 ga je een week op stage in de regio. In havo 4 maak je een buitenlandreis naar Berlijn, Londen of Parijs.