Officiële opening Campus Eemsdelta voor genodigden

Campus Eemsdelta wordt officieel geopend. Dat vieren we samen met medewerkers en relaties op 1 juni 2023 met het openingsevenement CAMPUS AAN. Het openingsevenement is het startschot voor het leggen van (nog meer) verbindingen tussen de campus en de regio.

CAMPUS EEMSDELTA: PLEK VOOR DE REGIO

PRACHTIGE VOORZIENINGEN
In Appingedam ligt tussen het Damsterdiep, de wierde van Solwerd en de open landerijen Campus Eemsdelta. Het nieuwe aardbevingsbestendige en energieleverende gebouw op de campus is in schooljaar 2022 – 2023 door VO Eemsdelta en MBO Noorderpoort in gebruik genomen. Elke opleiding – havo/vwo, vmbo, praktijkonderwijs en mbo – heeft een eigen thuisbasis. Daarnaast heeft de campus prachtige voorzieningen waar leerlingen en studenten gezamenlijk gebruik van maken.

(ONTMOETINGS)PLEK VOOR DE REGIO
De campus is meer dan alleen een schoolgebouw. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen in de regio. Uitgangspunt van het onderwijs is namelijk dat leerlingen en studenten leren door mensen te ontmoeten en door te ondernemen in de regio. Daarnaast worden er door de gemeente Eemsdelta, onderwijs, bedrijven en organisaties tal van activiteiten ontplooid die bijdragen aan de ontwikkeling van de leefbaarheid en arbeidsmarkt in de regio. Ook sportverenigingen, culturele organisaties en bedrijven gaan in de toekomst gebruik maken van de prachtige faciliteiten van de campus.

VERBINDINGEN LEGGEN
Het leggen van verbindingen tussen de campus en de regio is in ontwikkeling. Dit ontstaat niet zomaar, maar heeft tijd nodig. Met het openingsevent CAMPUS AAN presenteren we de campus met trots aan al onze (toekomstige) gebruikers. Het startschot voor het leggen van nog meer verbindingen.