Van metaalbewerkers tot zorgtechneuten: 300 leerlingen aan de slag met techniek!

Op 30 mei en 6 juni hebben meer dan 300 vmbo-leerlingen uit Het Hogeland en Eemsdelta deelgenomen aan de Techniek Doe Dag. Ook leerlingen van VO Eemsdelta waren van de partij. Leerlingen bezochten regionale bedrijven en volgden workshops op school om zich te oriënteren op techniek en de rol die deze speelt in verschillende sectoren. Zo kregen ze de kans om te ervaren dat techniek in alle werelden zit – van de bouw, voeding en media tot de zorg.

Het resultaat? Ontzettend veel enthousiaste leerlingen, trots op wat ze hebben gedaan en de werkstukken die ze hebben gemaakt: van pvc- en houtproducties tot robots, videoproducties en zelfs puddingbroodjes. De leerlingen legden vloeren, maakten kunstwerken, metselden op de bouw, doken in de toekomst van de landbouw, maakten kennis met de industrie, bezochten een energiecentrale, een ziekenhuis, de wereld van ICT en meer.

Dit alles was te danken aan onze toegewijde docenten en de vele regionale partners die hun deuren openden en hun passie voor hun vak overbrachten. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk; we zagen leerlingen die nieuwe interesses hebben ontdekt, hun roeping hebben gevonden, of nu juist weten wat ze niet leuk vinden – ook dat laatste is goud waard.

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt! Laten we samen blijven bouwen aan een sterke toekomst vol technische talenten.

Bedrijven:

En de deelnemende scholen:

  • Het Hogeland College Winsum
  • Het Hogeland College Uithuizen
  • Terra Winsum
  • Campus VO Eemsdelta Appingedam (vmbo)
  • Rutger Kopland VO Eemsdelta Siddeburen
  • Dollard College Woldendorp