Binnenste Buiten: leerlingen lezen poëzie voor in de tuin van Campus Eemsdelta

Op donderdag 20 juni is het voor het eerst dat de leerlingen van de onderbouw van havo/vwo van Campus VO Eemsdelta gedichten voordragen in de tuin van de campus. Dit is van 19.30-20.30 uur. Iedereen in de omgeving is welkom om te komen luisteren. Haal vóór 20 juni een toegangskaart bij de servicebalie van de campus. De toegang is gratis.

Bij mooi weer tref je de dichters ergens in de tuin, bijvoorbeeld op het eilandje of op de brug die ook een bank is. Bij slecht weer zijn de dichtende leerlingen te vinden in het ronde hart van de campus. We heten je welkom bij de ingang bij de thuisbasis van Rudolph Pabus Cleveringa.

Alle taaldocenten in de onder- en bovenbouw van het havo/vwo besteden uitvoerig aandacht aan poëzie. Het gaat om gedichten kiezen die je aanspreken, kunnen uitleggen wat je raakt en het vinden van betekenissen. Ook zijn de leerlingen regelmatig bezig met werkvormen waarin ze zelf gedichten schrijven. Met poëzie kun je taal op een heel nieuwe en creatieve manier gebruiken om iets te delen over je beleving en emoties. Dit is iets wat bij uitstek past bij de leeftijdsfase vanaf 13 jaar. Het voordragen van gedichten wordt afgewisseld met muzikale intermezzo’s op accordeon en piano. We verheugen ons erop om je deze avond te ontmoeten.