Wetenschapsdag op Campus VO Eemsdelta

4 juni was het Wetenschapsdag op de Campus. Na een spectaculaire opening van TikTok Tammo kregen alle 3e jaars leerlingen VMBO, BB, KB en TL de kans om deel te nemen aan diverse spannende workshops die volledig in het teken staan van de wetenschap. Deze workshops werden verzorgd door o.a. de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, diverse bedrijven en particulieren.
Het doel van deze dag is om leerlingen te enthousiasmeren voor wetenschap en ze te stimuleren nieuwsgierig te zijn, te ontdekken, vragen te stellen en te ondernemen. De dag werd georganiseerd door vmbo-docenten natuurkunde, scheikunde en biologie en vond voornamelijk plaats bij Kunst & Science en in de sporthal.

Zo maakten leerlingen een ventilator die werkt op waterstof en kwam er een man langs met een bionische hand die vertelde over de werking van handprotheses. Leerlingen kregen alles te horen en te zien over het heelal in een echt planetarium en Het Groninger Landschap vertelde over de bescherming van dieren in de provincie Groningen. Daarnaast kwamen de leerlingen in contact met het eten van de toekomst: insecten! Aan het laatste konden zij nog niet zo goed wennen, maar de dag viel wel goed in de smaak.