Voorleeswedstrijd Read2me! op Campus VO Eemsdelta

Leesplezier

Op donderdag 15 februari werd voor de tweede keer de voorleeswedstrijd Read2me! gehouden op Campus VO Eemsdelta in Appingedam. Deze wedstrijd is voor alle eerste klassen in het voortgezet onderwijs. Het is een landelijke campagne van de Stichting Lezen en de Bibliotheken. Het doel is om leerlingen meer leesplezier te laten ervaren en te oefenen met het presenteren van een verhaal.

Vakkundige jury

In de eerste ronde deden leerlingen mee van het vmbo, de havo en het vwo. In de tweede ronde waren de leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) aan de beurt. Allemaal lazen ze een kort fragment uit een boek voor. De vakkundige jury bestond uit medewerkers van VO Eemsdelta, de Mediatheek op de campus en het Leescafé in Appingedam. Door de warme presentatie met de nodige humor van twee docenten voelden de voorlezers zich redelijk op hun gemak, maar ze vonden het allemaal nog steeds wel spannend.

De winnaars

De wedstrijd vond plaats in de theaterzaal op de campus. Iedere leerling die durft voor te lezen in een theaterzaal voor groot publiek is al een winnaar vinden wij. Maar de jury moest één leerling per opleiding uitkiezen. Dit jaar zijn dat geworden: Esmée Gilissen (havo/vwo), Dave Puister (vmbo) en Maryam Alchabib (ISK). De leerlingen waren superblij met het winnen van deze prijs.

Wordt vervolgd

De winnaars gaan allemaal nog een keer voorlezen. Ze mogen naar de provinciale ronde van Read2me! op 3 april in de Borg Welgelegen in Sappemeer. Wie weet wat we nog allemaal van hen gaan horen!