Derdeklassers VO Eemsdelta maken kennis met ondernemers uit de regio

Ruim twintig derdeklassers havo/vwo van VO Eemsdelta schreven zich in november in voor de keuzemodule Ondernemerschap in de Regio. In de tien weken daarna hebben we ondernemers uitgenodigd in de klas en zijn we op bezoek geweest in hun werkplaatsen, winkels en fabrieksruimtes.

Uit de evaluatie kwam naar voren dat de bedrijfsbezoeken het meest gewaardeerd werden. Rondkijken, proeven en doen!

De verhalen van de vaak jonge ondernemers maakten de derdeklassers duidelijk dat ondernemen lef vraagt, én doorzettingsvermogen. En dat je met een beetje geluk baas bent over je eigen agenda, blije klanten ontmoet en in je levensonderhoud kunt voorzien.

Wij zijn in elk geval benieuwd of we deze leerlingen in de bovenbouw gaan ontmoeten in het traject Jong Ondernemen.

Met dank aan de financiële bijdrage vanuit Kansrijke Groningers.

Dorien Meijer & Ben de Vries