Vier teams in de finale en 2x prijs tijdens Pitch Battle Euroborg

Maandagmiddag was het zo ver. Maar liefst 31 junior companies trokken naar de Euroborg om daar hun beste pitch neer te zetten. Met de ervaring van de Dragons’ Den in hun rugzak wisten onze zes teams hun zenuwen goed te managen. Dit keer streden ze om de eer met de ondernemers van het Aletta Jacobs,  het Harens Lyceum, het Gomarus en het Hogeland College.

Drie voorrondes moesten zes finalisten opleveren. In de eerste poule vielen de sterke presentaties op van Bottel, Unwrapped en Glam & Glow. Helaas mochten er van de elf maar twee teams door naar de finale; de jury besloot dat de jongens van Bottel de andere twee voor moest laten. In de tweede poule wisten de meiden van Memorabel een finaleplaats te verwerven. In de laatste poule streden ook tien teams waaronder Thermobox en Stick-it.  De laatste mocht nogmaals pitchen in de finale. De vlotte babbels, meegebrachte prototypes en de professionele uitstraling met logo´s op eigen bedrijfskleding brachten vier van de zes teams in de finale. 

En in die finale zorgden de pitchers eerst voor aandacht van het voltallig publiek en de jury. Was de focus eenmaal daar, dan volgde een enthousiast verhaal en werd duidelijk waarom hun product dé oplossing bracht voor het geschetste probleem.

In de pitches kwam een parade van verschillende producten voorbij. Een fietsparaplu, homemade bio haarolie, een kletspot met herinneringswaarde, een multifunctionele spiegel waar je je beter bij gaat voelen, herbruikbare luxe cadeauboxen en een schoonmaakdienst voor schone tuinterrassen.

De achtkoppige jury – bestaande uit ondernemers uit de noordelijke provincies –  was lovend over alle pitches, maar had de taak een top-3 uit te roepen. En ook dit jaar stonden er alleen vrouwen op het podium. De welbespraakte meiden van De Pluutjes Company van het Hogeland College gingen er met de eerste prijs van door. Voor Memorabel was er een gedenkwaardige tweede plek en Glam & Glow ging extra glimmen toen ze de derde prijs ontvingen. En zo keerden we met een bus vol ervaringen, twee oorkondes en €150 startkapitaal tegen de avond terug in Appingedam.  Een resultaat waar wij als begeleiders maar zeker ook alle deelnemers trots op mogen zijn.

Sylvia Hartjes, Dorien Meijer, Heleen Schuringa en Ben de Vries