Overhandiging cheque aan Campus VO Eemsdelta voor elektrische bus

Op 10 januari overhandigde Koen Ronner, Directeur Coöperatieve Rabobank in de regio Groninger Land namens Rabobank een duurzaamheidscheque van € 100.000,– aan Campus VO Eemsdelta in Appingedam. Met zeven partners werkt Campus VO Eemsdelta aan een duurzame infrastructuur voor kennis en innovatie. Een campus waar niet alleen scholing van jongeren centraal staat maar ook het realiseren van ontwikkeling van werkzoekenden en werknemers. Om dit mogelijk te maken worden er twee nieuwe gebouwen gerealiseerd. Een Makerswierde in Appingedam en een Expertisecentrum Zorg in Delfzijl. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van bestaande locaties zoals Noorderpoort Energy & Maritime Delfzijl, Chemport Innovation Center Delfzijl en Offshore Wind Innovation Centre in de Eemshaven. Daarnaast maken ook verschillende bedrijfslocaties onderdeel uit van de nieuwe infrastructuur van Campus VO Eemsdelta. De campus biedt een supermoderne leer- en ontwikkelomgeving, niet alleen in de gebouwen, maar ook in de directe en grotere omgeving van de Eemsdelta, waar een belangrijk deel van de industrie en energiebedrijven van Noord-Nederland gevestigd zijn.

Bijdrage €100.000 voor HUB duurzaam Vervoer Campus Eemsdelta

Voor Campus VO Eemsdelta wordt een HUB Duurzaam Vervoer opgezet. Vervoer tussen de verschillende locaties speelt een belangrijke rol. En dat moet zo duurzaam mogelijk worden gerealiseerd. Rabobank stelt in het kader van haar 125 jarig bestaan vanuit haar duurzaamheidsbijdrage een bedrag van € 100.000,- beschikbaar voor de HUB Duurzaam Vervoer. Met dit bedrag kan de HUB één van de elektrische busjes aanschaffen die het vervoer tussen de verschillende locaties mogelijk maakt.

Duurzaamheidsbijdrage Leefgebieden Rabobank
Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat doen ze iets extra’s voor de lokale maatschappij. Ze stellen een bedrag van €125.000,- beschikbaar voor ieder leefgebied (78). ​Een eenmalige extra bijdrage, naast het jaarlijkse coöperatief dividend. Bovenstaande lokale ontwikkelingen passen uitstekend bij deze extra gelden. Want grote impact begint op kleine schaal, aldus Rabobank.