Sidderende opening van Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen

Op vrijdag 17 november is het nieuwe schoolgebouw van Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen officieel geopend in het bijzijn van medewerkers, leerlingen, ouders, relaties en wethouder van de gemeente Midden-Groningen Markus Ploeger (wethouder Erik Drenth was verhinderd). Leerlingen onthulden een plakkaat met een gedicht van Rutger Kopland, welke straks een mooi plekje in de school krijgt. Het was een sidderende aangelegenheid, omdat het openingsfeest binnen het thema van Halloween werd georganiseerd. Vele genodigden kwamen in griezelige outfits binnen voor het open (spook)huis waar van alles te zien, te doen en te bewonderen was. Leerlingen sloten de dag af met een Halloween discofeest. 

Het mooie nieuwe schoolgebouw van de vmbo/havo-school staat aan de Poststraat 1 in Siddeburen, dichtbij het oude (verouderde) gebouw. De school is na de zomervakantie in gebruik genomen. De lokalen voor informatietechnologie, science-, de mediatheek en de keuken passen helemaal bij de speerpunten van Rutger Kopland VO Eemsdelta. Leerlingen worden er sterk in taal en communicatie, burger van de wereld, trots op zichzelf en de omgeving en leren zelf (actie) te ondernemen. Uitgangspunt is dat ze leren door mensen te ontmoeten en te ondernemen in de Siddebuurster regio. Dat gaat vanuit dit gebouw allemaal nog gemakkelijker!