Officiële opening mediatheek op Campus VO Eemsdelta

Op woensdag 15 november is de mediatheek van Campus VO Eemdelta in Appingedam officieel geopend. De opening startte met de voordracht van gedichten door de voorleeskampioenen van de school. Wethouder David de Jong van de gemeente Eemsdelta, Annalies Mulder, algemeen directeur van VO Eemsdelta en Ilona Ebels, manager bibliotheken van Biblionet Groningen, knipten vervolgens ieder een lint door en betraden de mediatheek onder een regen van confetti.  

De prachtig ingerichte mediatheek werd officieel geopend omdat er inmiddels helemaal volgens het landelijke model van de Bibliotheek op school wordt gewerkt. Alle leerlingen weten de mediatheek te vinden voor het lenen van boeken, het vragen van boekentips, om te printen en/of om rustig te zitten lezen. De redactie van de schoolkrant van havo/vwo vergadert wekelijks aan de grote leestafel en de leesconsulenten van de mediatheek ondersteunen er de docenten bij vragen over het vergroten van het leesplezier van de leerlingen. Vanuit de mediatheek worden ook kant en klare projecten aangeboden aan de verschillende opleidingen, zoals Het oorlogsboek, Escape de Bieb en de Voorleeswedstrijd Read2me! Met een mediatheek in het hart van de campus is voor iedere leerling de kans om een goede lezer* te worden dichtbij. Alle drie de betrokken partijen leveren daaraan een financiële bijdrage.

*Taal en communicatie is een belangrijk speerpunt van VO Eemsdelta, omdat een goede beheersing van taal een voorwaarde is om je verder te ontwikkelen.