Geslaagde pilot binnen vwo op Campus VO Eemsdelta

Op 14 juni kregen 4 leerlingen het bericht dat ze het vwo 6 examen Engels succesvol hebben afgerond in leerjaar 5 van het vwo. In lijn met de schoolvisie hebben deze leerlingen met talent voor het vak Engels de kans gekregen om vervroegd examen te doen.

De vier waren zo goed in Engels, dat ze na het maken van een toelatingstoets deel mochten nemen aan de pilot en het examenprogramma in leerjaar 5 mochten volgen. Maatwerk dus voor deze leerlingen die hierdoor geen verplichte tijd hoefden te besteden aan grammatica en woordkennis die ze al voldoende beheersten maar de diepte in konden met het schrijven van essays, gespreksvaardigheid en het lezen en analyseren van literatuur.

De leerlingen werden hierdoor eigenaar van hun eigen leerproces wat de motivatie enorm verhoogde. Ze zijn super blij met de extra vrije uren die zij nu in vwo 6 kunnen gebruiken om te werken aan de vakken die ze lastiger vinden en het maken van hun profielwerkstuk.

De sectie Engels is apetrots op hun prestatie en feliciteert Alissa, Cynthia, Indy en Luka met het behaalde resultaat. De vlag met schooltas mag nog niet gehesen worden maar een vaandel van het Verenigd Koninkrijk met etui zeker wel!

A.A. Kuiper-Hinrichs
docent Engels/docent Cambridge Certificates