Campus VO Eemsdelta start met technasium

In schooljaar 2023-2024 start Campus VO Eemsdelta technasium voor alle brugklassen havo/vwo. Alle leerlingen maken kennis met het technasium en volgen het vak O&O. Later kunnen ze ervoor kiezen door te gaan met het technasium of niet. Bij O&O werken leerlingen een hele periode lang in groepjes aan een opdracht van een echt bedrijf. Vaak is dat een probleem wat het bedrijf graag wil oplossen. Samen onderzoeken ze mogelijke oplossingen en werken ze idee├źn uit in een ontwerp. Leerlingen zijn bezig met vaardigheden als samenwerken, creatief denken en zelfstandig worden. Maar ook technische vaardigheden (bouwen) en ICT-vaardigheden (ontwerpen/programmeren) komen veel aan bod. Door deze manier van werken worden leerlingen goed voorbereid op hun toekomst na het voortgezet onderwijs.